torsdag 11 augusti 2016

SM i Crosskart 30 juli 2016

En av deltävlingarna i Svenska Mästerskapet i Crosskart gick av stapeln den 30/7 2016.
Arrangör var Skellefteå Motorsällskap och tävlingen avgjordes i Klutmark

#295 Oliver Solberg, MK Ratten skruvar inför racet. Pappa Petter verkar vara arbetslös, men det är nog bara som det verkar...

#922 Anders Lindfors, Skellefteå MS, låg riktigt bra till i Extreme klassen, men gjorde visst en felaktig omkörning så han blev diskad.

#8 Charlie Sebom Rosmalm och #12 Alfred Åhlander, båda från Haninge MK, kör i klassen Mini

#77 Timmy Sakariasson,Team MK Westom, slutade som 4:a i B-finalen och #89 Noel Eliasson, SMK Arboga, tog sig till en 4:e plats i A-finalen

#880 Peter Olsson från Team MK Westom i fight med den som till slut stod överst på pallen i klassen 40+ Veteran

#130 Martin Håkansson från Grangärde RRC tätt följd av #105 Max Johansson från Idkerbergets MK. Trodde först att dom körde för samma team... Martin slutade som 5:a i B-finalen medans Max tog sig till en 5:e plats i A-finalen i 125cc

#155 Filip Wester från Haninge MK

Ett av heaten för klassen 250cc har startat

#201 Tommie Svärd från Finnskoga MK, utmanar tyngdlagarna i klassen 250cc

#252 5:an i A-finalen, Marcus Svensson Dals MK, här i närstrid med William Franzén från Kolsva MS. 250cc

#267 Max Grotherus Rasbo MK tätt följd av #243 Jimmy Karlsson Fägre MK, klassen 250cc

#608 Anders Michalak från MK Orion tog sig till A-final

Mika Mensonen från Karlstad MC i sin Hotrod i klassen Mini

#4 Alex Lindeqvist smiter förbi #19 Thilde Pettersson. Båda kör för Haninge MK i klassen 85cc

#82 Robin Lejtorp från SMK Arboga i närkontakt med #33 Erik Andersson från Karlstad MC. 85cc är klassen de kör i.

#888 Mats Sebom från Haninge Mk i 40+ Veteran

Lite trångt i början av heatet. Klassen är Extreme

#192 Melissa Lundmark Haninge MK verkade inte ha några          problem med sandfållan

#154 Isac Egonsson från Finnskoga MK i tätstrid med #132 Rickard Iandholm Haninge MK. Klass 125cc

#225 Robin Kareliusson Östmarks MFF i 250cc

#699 Jens Olofsson Lycksele MK i klassen 650cc

#607 Per Björnson tar ledning före #648 Billy Andersson Laxå MK, #608 Anders Michalak MK Orion och #610 Peter Gillberg SMK Arboga. Klassen är 650cc

#682 David Forslund från Films MK. 650cc

Klass: 40+ Veteran

#170 Isak Reiersen från Östmarks MFF

I klassen 125cc, #125 Sindre S Tröyterud tog sig en 3:e plats i B-finalen. Hemmaförare för NAF MS Vaalerbanen

Ser värre ut än det är, de sitter riktigt säkert i sina Crosskarts

#615 Jimmie Österberg från MK Team Treske

Tomas Boklund från Laxå MK i # 802

Roger Lunde från Haninge MK i #832, 40+ Veteran

Det verkar som alla utom #170 Isak Reiersen, Östmarks MFF, står stilla. Eftersom ni får se bilderna så vet ni också att det hela slutade väl

Starten har gått i en av heaten i klassen 250cc

#295 Oliver Solberg från MK Ratten

Överst på pallen i klassen 40+ Veteran stod Fredrik Tietjens från Haninge MK

Andra platsen i 40+ Veteran tog Jonny Andersson från MK Speed

Tredje plats i 40+ Veteran gick till Johan Eklund från Västerås MS

#60 Marius Solberg Hansen från Naf Motorsport,  körde hem första plats i klassen 85cc