onsdag 15 maj 2019

SDC 5000 Premiär 11 maj 2019

Hej och välkomna till premiären av SDC 5000.
Med 2 segrar och 3 andraplatser under 2018 lyckades Team 4Sign ta hem totalsegern i SDC 5000 med en ynka poäng före Team Skelleftereklam. Sämsta resultatet får ju räknas bort vilket gör ju att det kan bli extra spännande på slutet. Om alla resultat skulle räknas så hade 4Sign vunnit med 14 poäng, och det hade ju inte varit spännande överhuvudtaget :-)

Ska vi få se nåt annat team den här säsongen som sticker fram hakan och utmanar om segern? Verkar som det kommer nya team i år och det är ju positivt.
De två första racen kommer att ske på samma bana som användes under säsongen 2017 och 2018 men de tre sista blir på del av nya racingbanan som Skellefteå Drive Center byggt.

Förarmöte

Alla uppställda och klara då det visade sig att team RR inte hade blivit registrerade för passage. Dubbelkoll av transpondern innan det var dags att starta.

#49 Team Gul & Svart med antingen Stig Berglund, Patrik Berglund, Jan-olov Degerman eller Tommy Berggren bakom ratten.

#16 Team Forsman Motorsport med teambossen Tobias Forsman bakom ratten. Och om det inte är han så är det antingen Jonas Forsman, Benny Forsman eller Colin Forsman som rattar idag. Teamet saknar Brage Lundmark idag som brukar vara med och köra.

#21 Team PM Racing med antingen Andreas Persson, David Bergmark, André Berggren eller Carl Johan Henriksson som förare för dagen

#44 Team PCK består av Peter Törnqvist,Kent Gren och Cristian Nilsson. Nytt team för den här säsongen men tycker mig känna igen Puman som dom kör. Bara att säga välkomna och lycka till!

#93 Team Rusteze består av Johan Edström, Simon Edström, Johan Nilsson, Lars Degerman och Joel Degerman.

#8 Team Old & Young rattas av Sture Konradsson och Magnus Eriksson samt Mikael Wikström som kör för första gången.

#11 Team Hjälmsson med antingen Oscar Hedlund, Fredrik Hjälmsson eller Lars Åke Hedlund bakom ratten

#6 Team 4Sign, totalsegrarna från 2018 års säsong, består som vanligt av André Johansson, Thomas Johansson, Pär Stralström och Erik Forsberg

Samma bil och samma killar för dom som kör i #88, men med nytt namn, Team 4 Bangers är det som gäller. Bakom ratten hittar vi antingen Mattias Holmgren, Jonas Almqvist eller Fredrik Stenmark.

Emil Burén, Daniel Lindberg, Anders Stenlund och Lage Hedlund turas om som rattvridare i #1 Team Tidy Powersport. Det enda som är förändrat är färgen på ekipaget, och snyggt blev det.

Nästan samma sak gäller #43 Team Norrsken Metall, samma namn och samma gubbar men en lite nyare modell av Primeran och med ny fräsch strajpning. Kör gör Gustaf Ulander, Niklas Fällman, Jonas Marklund och Hans Törnqvist.

#95 Team Släp In The Face saknade två medlemmar idag, hoppas det går bra ändå!  Turas om bakom ratten gör Joakim Vännström, Per Larsson och Niklas Lindström

#17 Team RR rattas av Rickard Nilsson, Rolf Haraldsson och Jörgen Haraldsson.

#89 Boliden Räjsers varvar med Tobbe Åhman, David Nilsén, Daniel Larsson och Jonny Andersson bakom ratten.

#77 Team North Coast Racing körde idag med Peder Westberg, Anders Broberg, Simon Sundström och Konrad Boström. Teambossen David Ulfhjelm var visst springpojke/ mekaniker idag....

#7 Team Fiesta Racing, nytt team för säsongen, men inte helt okända namn. Henrik Viklund, Jonas Viklund, David Stenvall och Fredrik Melander är det som kör.

Forsman Motorsport körde i över 1 timme med bromsproblem, fick se sig omkörda av #89 och slutade på 4:e plats med 123 körda varv. Bästa varvtid blev 1:39,899 på varv 41

Tyvärr så fick även Team Norrsken Metall ansluta sig till dom som bryter idag, angiven anledning var oljeläckage.  44 körda varv räckte till en 14:e plats. Det 10:e varvet blev det snabbaste med tiden 1:40,294.

Team Old & Young hann köra 110 varv vilket räckte till en 9:e plats. Snabbast gick det på varv 33 med tiden 1:44,330

"Ingen drift, förmodligen bakaxeln" blev förklaringen då team Gul & Svart blev bogserade in till depån. 23 varv hann dom köra vilket slutade i en 15:e plats. Tiden 1:44,364 kom på varv 4.

Första ekipage att kasta in handduken blev Tidy Powersport. Dom hann bara köra 16 varv innan växellådan började läka olja. Bästa tid blev 1:39,223 på varv 7. Landade på 16:e plats.  Fick senare veta att orsaken till läckaget berodde på att "nån" inte hade skruvat fast växellådan ordentligt, men det behöver vi ju inte låtsas om att vi vet...

Bromskloss á la Opel!

1:a stoppet för Team Hjälmsson löste sig alldeles av sig självt. Colten "bara dog" och helt plötsligt gick den igen.

Team RR hann ta Golfen 120 varv runt banan. Snabbast gick det på varv 8 med tiden 1:42,941 som räckte till en 6:e plats

Team Rusteze slog till med 3:e bästa varvtid. 1:38,151 på varv 98. Totalt hann dom köra 126 varv vilket räckte till en 2:a plats, snyggt jobbat!

Team 4Sign hörde också till dom som fick se sig slagna av en trasig växellåda idag. Jag fick faktiskt ett erbjudande att få en Opel-växellåda om jag plockade ut den, pass på den!   84 varv hann dom köra före det tog slut, vilket räckte till en 12:e plats. Snabbaste varv blev det 9:e med tiden 1:39,098

Dagens snabbaste varv stod killarna i Team Släp In The Face för. Varv 36 körde dom på tiden1:37,515. Med 127 körda varv så stod dom som segrare i dagens race. Dom gick ut stenhårt redan från början och bara ökade.

Team PM Racing hann köra 118 varv vilket placerar dom på en 7:e plats. Snabbast gick det på varv 11 med tiden 1:43,603.

Team 4 Bangers hann bara med 91 varv idag innan växellådan tackade för sig. Tiden 1:37,994 kom på varv 76 och dom landade på 11:e plats. Rejsets 2:a bästa varvtid!

Hann bli lite orolig, men det var visst "bara" startspärren

Andra stoppet för dagen för team Hjälmsson. Fick veta att det berodde på att "piloten blev lämnad åt sitt öde, ty växelföraren hade rymt". 102 varv hann dom med iallafall och det räckte till en 10:e plats. På varv 92 gick det extra fort med tiden 1:45,803

Team Boliden Räjsers körde 124 varv idag. Tiden 1:40,460 kom på varv 77. En 3:e plats i dagens race, bra jobbat!

Team Fiesta Racing hann köra 121 varv vilket placerade dom på en 5:e plats idag. Snyggt! Deras bästa varvtid blev 1:42,164 på varv 7.

Team North Coast Racing hade inte riktigt tur idag. Efter ca 1 timme for drivremmen och dessutom fanns det inga bultar till motorfästena kvar. Tur att dom hade sin "springpojke", som for och fixade en ny drivrem. 61 varv hann dom få ihop iallafall vilket placerade dom på en 13:e plats. Snabbast körde dom på sitt 58:e varv på tiden 1:43,950

Team PCK hann köra 115 varv idag. Bästa tiden 1:42,887 kom på varv 61 och en 8:e plats i premiärrejset, snyggt jobbat!

Första ekipage att möta målflaggan!

Från vänster har vi Team Rusteze som slutade på 2:a plats, Johan,Simon, Johan, Lars och Joel. I mitten hittar vi killarna i Team In The Face som tog hem segern idag, Joakim, Per och Niklas. Tredje platsen gick till Team Boliden Räjsers med David , Tobbe, Jonny och Daniel. Stort Grattis till er alla!