torsdag 19 augusti 2021

Piteå Folkracefestival 14 augusti 2021

 

 

Lördag 14/8 var det dags för Folkracefestival i Piteå. Normalt brukar det vara i dagarna två men tyvärr så var det så få anmälda att Piteå Motorsällskap tog beslutet att det fick bli en en-dagars tävling.

 




















































 

 

 

























 

 

 

Sonny Lundström, NMS Boden, körde ihop 15 poäng i kvalen och plockade på en fin 4:e plats i A-finalen för juniorerna. Han snurrade några meter före målflaggan i första kvalet men istället för att sucka över sista plats så la han in backen och passerade målflaggan som tredje man. Snabbtänkt om något...

Tilda Lindström, Skellefteå MS, plockade också 15 poäng i kvalheaten och fick köra i juniorernas B-final där hon plockade en fin 2:a plats.


Emil Lundin, Luleå MS, körde ihop 16 poäng i kvalen vilket betydde direktbiljett till A-finalen för junisar. 5:e plats blev resultatet.


#52 Madeleine Berggren, NMS Boden, kör i klassen för damer. 12 kvalpoäng och en fin 3:e plats i B-finalen blev dagens resultat.

Lina Sundkvist, Älvs.... Nä visst ja, hon har ju flyttat och kör numera för Vännäs MK. Välkommen till Västerbotten får vi väl säga. Med tre segrar och en andra plats i kvalen (26 p) så blev det fribiljett till damernas A-final där hon plockade en fin 4:e plats

En som alltid bjuder på tuff körning är Ellen Hjertberg, Älvsbyns MS. Och idag var inget undantag. 20 kvalpoäng och en fin 2:a plats i damernas A-final. Vid lunchuppehållet så låg Ellens bil på sida inne i depån och det jobbades frenetiskt under tiden alla andra käkade lunch.

Wilma Lindström, Skellefteå MS, plockade 18 kvalpoäng och kvalificerade sig för damernas A-final på en gång. Där blev resultatet en 6:e plats.

Rickard Mettävainio, BKD Gällivare körde ihop 16 kvalpoäng och hamnade i C-final där han plockade en fin 2:a plats

Michael Ignberg, Piteå MS körde ihop 14 kvalpoäng vilket räckte till en plats i D-finalen där han plockade en fin 3:e plats.

Robin Öman, NMS Boden. Med 21 poäng i kvalen så blev det en fribiljett till A-final. Väl där så blev han 4:a.

Roger Ignberg, Piteå MS körde ihop 20 fina poäng i kvalheaten och var klar för B-final. Tydligen fick han problem för protokollet säger DNS.

Erik Sundkvist, Älvsbyns MS, 15 plockade poäng i kvalen betydde C-final bland seniorerna. 5:e plats blev resultatet.

Anton Eriksson, Piteå MS, landade totalt på 4:e plats i C-finalen. 17 ihopkörda kvalpoäng.

Albin Edling, Piteå MS hamnade i det stora gänget av "övriga" då inte kvalpoängen räckte till någon finalplats.

Jörgen Stenberg, NMS Boden hamnade på första plats bland de övriga.

Max Wikdahl, Piteå MS, plockade en direktbiljett till B-final med sina 17 kvalpoäng. En 5:e plats blev resultatet.

Hugo Lidström, Älvsbyns MS körde ihop 13 kvalpoäng som räckte till en plats i D-finalen. Hugo körd i mål som 4:e man.



Kevin Wallstål, Piteå MS, tog sig till C-final med sina 17 körda kvalpoäng. Väl där plockade han en fin 3:e plats.

Hans Lundbäck, Kalix MK, fick också sälla sig till gänget"de övriga" då inte kvalpoängen räckte till finalplats.


#1 Erik Nordvall, Piteå MS. 20 poäng från kvalen innebar körning i B-finalen där han slutade på 4:e plats

Marcus Nyström, Piteå MS, körde ihop 21 poäng i kvalen och hamnade i B-finalen som han vann.  Räkmacka rakt in i A-finalen där han plockade en fin 2:a plats.


Rasmus Grönlund, Skellefteå MS plockade 26 kvalpoäng, 28 var max man kunde få, och gick naturligtvis direkt till A-finalen. Efter en tuff fight plockade han en fin 3:e plats

David Persson, Skellefteå MS, fick göra sällskap med de övriga då inte kvalpoängen räckte till någon finalkörning.

Erik Berggren, Älvsbyns MS, körde ihop 22 kvalpoäng och var klar för A-final där han slutade på 6:e plats.

Mats Ohlsson, NMS Boden, plockade 14 poäng vilket räckte till en plats i D-finalen där han slutade på 2:a plats.

Sebastian Isaksson, Åsele MS. Även han fick sälla sig till gänget bland de övriga.

Hampus Grage, NMS Boden blev klar för körning i juniorernas B-final med sina 12 körda kvalpoäng. 4:e plats blev dagens resultat.

Lucas Westerblom, NMS Boden. 8 kvalpoäng och en 5:e plats i juniorernas B-final.

Hugo Selström, NMS Boden. 9 kvalpoäng betydde B-final för juniorerna där han plockade en 3:e plats. Och då hade han även plockat på sig en svart flagg i andra kvalet

Nathalie Berggren, NMS Boden. Hennes 21 kvalpoäng betydde raka spåret in i A-finalen för damerna. En fin 3:e plats lyckades hon kriga till sig.

Sofia Karlsson, Skellefteå MS, med 13 kvalpoäng i bagaget så blev det direkt till B-final för damerna. Den finalen gick hon segrande ur vilket betydde att hon var klar för A-finalen också. Där slutade hon på 5:e plats

Lovisa Holmgren, Skellefteå MS, plockade 23 poäng i kvalen och halkade rakt in i damernas A-final som hon dessutom gick segrande ur.

Nathalie Brännström, NMS Boden plockade 14 poäng i kvalen och blev klar för damernas B-final men tyvärr så står det DNS i resultatet.


Anders Rönnlund, Morjärvs MS hade ingen bra dag idag. Startade bara i två av kvalheaten och fick sälla sig till de övrigas gäng.


William Bergdahl, Älvsbyns MS i en knallorange BMW. De 14 kvalpoängen räckte till en plats i D-finalen där han slutade på 5:e plats.

Fredrik Lidtröm, Tväråns IF. Även han fick göra sällskap med den stora hopen av de övriga.


Fredrik Eriksson, Älvsbyns MS. 14 kvalpoäng innebar styrning i D-finalen där han blev 6:a



Björn Morin, Piteå MS tog segern i alla sina kvalheat. Med 28 plockade poäng så går karln och vinner A-finalen också. Känns faktiskt som att det var rättvist på något sätt.




Jan Öman, NMS Boden. Han startade inte i första kvalheatet men körde ändå ihop 18 poäng vilket placerade honom i B-finalen där han slutade på en fin 3:e plats.


Daniel Åström, Piteå MS, gick raka spåret till A-finalen med sina 23 poäng från kvalheaten. 5:e plats blev resultatet.

Lucas Lindqvist, Älvsbyns MS. 14 kvalpoäng betydde rakt in i D-finalen som han vann med god marginal, om jag minns rätt. Priset blev en styrning i C-finalen där han tyvärr fick nöja sig med en 6:e plats.


Tobias Morin, Piteå MS. Tyvärr så räckte inte poängen till finalkörning så det blev de övrigas gäng

Erik Sjöström, Vännäs MK landade också hos de övriga idag. 

Kent Ringström, NMS Boden, placerade sig direkt i C-finalen med sina 17 poäng. Eftersom han vann den så bar det iväg rakt in i B-finalen där han slutade på en fin 2:a plats

David Karlsson, Skellefteå MS. Även han fick sälla sig till de övriga gäng.

Ebbe Ahlqvist, Piteå MS. Med sina 20 kvalpoäng så var han klar för juniorernas A-final. Att han vann gjorde nog inte ont heller...

Sebastian Fager, NMS Boden, raka spåret till A-finalen för juniorer med 20 körda poäng. En fin 3:e plats blev det.


Kim Hansson, NMS Boden. Med totalt 26 kvalpoäng blev det raka spåret till A-finalen för juniorerna. Väl där så körde han hem en fin 2:a plats.

Mikael Burman, Piteå MS, 14 kvalpoäng betydde B-final i klassen för juniorer. Då han plockade hem segern där så blev det ju räkmacka in i A-finalen, där han tyvärr fick nöja sig med en 6:e plats

William Sandberg, Piteå MS. 13 poäng och 6:e plats i juniorernas B-final blev resultatet för dagen.

Linda Ignberg, Piteå MS slutförde endast två av de fyra kvalheaten men lyckades ändå kvala in i damernas B-final där hon blev utan placering så jag misstänker att hon fick bryta även där.

Agnes Lidström, Älvsbyns MS, 12 kvalpoäng kvalificerade henne i damernas B-final där hon plockade en fin 2:a plats.

Evelina Eriksson, Älvsbyns MS plockade 6 kvalpoäng och landade på 4:e plats i damernas B-final

Oavsett om vi väljer Norran eller Pite Tidningen så tror jag att båda ryms under tre av hjulen







Max Hjertberg, Älvsbyns MS, hade ingen bra dag i Piteå men han blev bäst av de övriga bland juniorerna.















De sista bilderna kommer från uppgörelsen i klubbfinalerna för seniorerna. Vet inte om någon över huvud taget kom i mål.....

 

 Ett stort tack till Piteå Motorsällskap som bjöd på en riktigt bra folkrace-dag. Regnet hängde i luften från lunch men det kom då inget innan tävlingarna var över.

 

Passar även på att be alla er som delar bil om jag har presenterat er i "fel bil". 

// CaLe Motorfoto

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar