fredag 20 maj 2022

Vårracet i Piteå 15 maj

Välkomna till Vårracet hos Piteå Motorsällskap, ett vårtecken lika säkert som hockey-VM.

#5 Junior Gustav Olofsson, NMS Boden körde ihop 18 kvalpoäng, det var faktiskt bara två stycken som fick ihop mer än så men dom körde i senior-klassen. Snyggt jobbat, 3:e plats i A-finalen blev dagens resultat.

#36 Junior, Max Hjertberg, Älvsbyns MS, fick 11 kvalpoäng med sig till A-finalen, men tyvärr så gissar jag att det blev någe strul med bilen då han inte kom till start i finalen. 4:e placering blev det ändå.

#2 Junior, Ebbe Ahlqvist, Piteå MS, hade en ännu sämre dag med DNF och DNS i två av de tre heaten. Även om han inte kom till start i finalen blev det iallafall en 5:e placering i slutresultatet.

#34 Dam, Edith Mikaelsson, Piteå MS lyckades jag inte hitta många bilder på. Två poäng blev det i Kval 1, vilket placerar henne på 5:e plats idag.

#36 Dam, Ellen Hjertberg, Älvsbyns MS. 10 kvalpoäng och en 4:e placering i A-finalen, även då hon inte startade.

#77 Björn Morin, Piteå MS, körde ihop 19 kvalpoäng och var ju klar för A-final där han slutade på 6:e plats. Fick även en liten svart flagg i protokollet.

#92 Tobias Lundberg, Älvsbyns MS, 12 kvalpoäng innebar C-final. Väl där så blev det DNS och en 6:e plats

#82 Roger Ignberg, Piteå MS, körde ihop 13 kvalpoäng. Även han gick till C-final. Resultatet blev en 5:e plats med DNS i protokollet.

#79 Jörgen Stenberg, NMS Boden, var den andra att plocka 19 poäng i kvalen. Klar för körning i A-finalen där han blev 4:a.

#83 Lars-Erik Länsman, Piteå MS, hamnade i gänget övriga, d.v.s dom som inte körde någon final.

#87 Rasmus Grönlund, Skellefteå MS, körde ihop 17 kvalpoäng och var klar för körning i B-finalen. Väl där så fick han av någon anledning en svart flagg med sig så han lämnade banan och en 6:e plats i protokollet.

#84 Johan Jacobsson, Älvsbyns MS. 14 poäng i kvalen innebar körning i B-finalen som han vann och fick ju en "fribiljett" till A-finalen där han blev 5:a.

#71 Anders Isaksson, Åsele MS fick bara med sig poäng från första kvalheatet och gjorde sällskap med de övriga.

#75 Erik Sjöström, Vännäs MK, 7 kvalpoäng och en 4:e placering i C-finalen

#76 Clas Indset, BK Dundret.  Tyvärr enda bilden på Clas då jag tror att han lämnade banan i första kurvan. Bara DNF och DNS i protokollet. Extra surt då han ju faktiskt kört en bra bit för att komma till Piteå.

#64 David Karlsson, Skellefteå MS fick ihop 12 kvalpoäng och fick sälla sig till de övriga.

#66 Fredrik Lidström, Tväråns IF, 10 kvalpoäng och en styrning i C-finalen där han plockade 2:a plats.

#80 Rickard Mettävainio, BK Dundret, 17 kvalpoäng och en 3:e placering i B-finalen.

#85 Lucas Lindqvist, Tväråns IF fick också göra sällskap med de övriga då inte poängen räckte till någon final.

#90 Hugo Selström, NMS Boden, även han hamnade i de övrigas gäng.

#33 Dam, Nathalie Berggren, NMS Boden. 17 plockade kvalpoäng och en 1:a plats i A-finalen kan man väl kalla en ganska bra dag på jobbet.

#67 Dam, Jennika Jennerfors, Jokkmokks MS var inte så mycket sämre hon. 15 kvalpoäng och 2:a plats i A-finalen.

#73 Dam, Jenny Olofsson, Piteå MS, körde ihop 15 kvalpoäng och landade på 3:e platsen i A-finalen, även då hon inte passerade målflaggan.

#63 Kevin Wallståhl, Piteå MS, fick göra sällskap med de övriga. Tror han fastnade i en sandfålla där han inte kom loss.

#88 Erik Bleckur, Team Mikro BSK, blev med sina 17 plockade kvalpoäng klar för A-final där han tog sig till 3:e plats.

#65 Emil Lundin, Luleå MS, 10 kvalpoäng betydde C-final där han körde sig till 3:e plats.

#89 Niklas Norström, Jörns MK, plockade 17 poäng i kvalen och var självklar för A-finalen där han plockade en fin 2:a plats

#86 Daniel Åström, Piteå MS, fick göra sällskap med övriga. Fick tyvärr en svart flagg och det vet vi ju sen gammalt att det blir det  inga poäng på.

#61 Mats Ohlsson, NMS Boden, fick DNF i de två första kvalen. Och i det tredje heatet så smäller han till med en 2:a plats. Tyvärr för lite poäng, blir att göra sällskap med resten.

#73 Ulf Isaksson, Piteå MS, fick förmodligen nå strul med Saaben eftersom han inte kom till start i tredje kvalheatet. Fick göra sällskap med resten.

#68 Lukas Nordin, Älvsbyns MS, 17 poäng och en 2:a plats i B-finalen blev dagens resultat.

#81 Erik "Lillsucke" Sundkvist, Älvsbyns MS. 12 plockade poäng i kvalen räckte till att köra C-finalen där han fick en "fribiljett" in till B-finalen. Väl där så blev han 4:a.

#67 Alexander Wollbro, Jokkmokks MK. 15 kvalpoäng blev det idag, körde B-finalen där han tyvärr fick lov att avvika. 5:e plats iallafall.

#1 Junior, Sonny Lundström, NMS Boden, körde ihop 17 kvalpoäng och tog 1:a plats i A-finalen

#70 Kim Hansson, NMS Boden, missade tyvärr poäng i den det andra kvalheatet och gjorde sällskap med de övriga.

#72 Max Wikdahl, Piteå MS, även han fick göra sällskap med de övriga.

Himla skönt att det finns sjukvårdspersonal på plats efter en sådan flygning. Hugo klev då ut för egen maskin så vi får hoppas att han är okay.

#4 Junior Linus Lindström, NMS Boden, fick ju tyvärr med sig en svart flagg i första kvalet men plockade en 2:a plats i A-finalen

Visserligen var det många som hoppade här idag men jag tror faktiskt att "Lill-Sucke" tog höjdrekordet.

# 78 Marcus Nyström, Piteå MS, hade också en bra dag på jobbet. 17 körda kvalpoäng betydde raka spåret till A-finalen där han lyckades hålla undan och plockade segern. Snyggt jobbat!

Stort tack till Piteå MS för en trevligt tävling.

Tack även till er som gjorde att det kunde bli en tävling,ingen nämnd och ingen glömd. Passar även på att be om ursäkt till er som delar bil om det är så att ni blivit presenterade i "fel" bil....