onsdag 7 mars 2018

Knuffarcupen i Jörn 3 mars 2018

På väg till Jörns skoterklubb och deras 10:e Knuffarcup sedan 2012. Om det mot förmodan finns någon som inte vet vad detta är för något kan vi tala om att det handlar om att köra flest varv under tre timmar och då tar man uppehåll efter halva tiden för mat och mek.
Alla i teamet ska någon gång under racet köra bilen men inga regler om att det måste vara ett visst antal.
Arrangören har varvräknare på plats så att fuskräkna kommer inte på fråga.
Men först och främst handlar det om att ha roligt!

#4 Team DJEBRA kommer alla från Slovenien. Med det sagt tyckte speaker Mats Boman att nu fanns det inga ursäkter för att inte komma till Knuffarcupen

#11 Team Stintern hade en klar och tydlig slogan på sin Volvo

Fick inte så många chanser att fota #14 Team Löööfroots då de lyckades ta Volvon 44 varv runt banan. Tillbringade mycket tid i depån där de både fick hjälp med oljefilter och olja. En 21:a plats blev slutresultatet.

Trodde först att jag lagt upp dubletter, men sen såg jag att det var olika nummer på bilderna. Tror att #8008 Northern Iron Garage hade gjort snödrivan till sin.

Ånglok?

Tror att #666 Team Varvstöppers är en stark kandidat bakom snöridån

#11 Team Stintern hann faktiskt köra 100 varv runt banan idag. Såg att dom satt fast ett antal gånger i snön, men en 14:e plats blev det iallafall för Emma, Olivia och Felicia.

#45 Team Taxi Drivers har som slogan" alltid i tid". En 11:e placering blev det med 108 körda varv

Någon som är sugen på att köpa en Peugeot? Tror man kan pruta lite grann.....

Snygg parkering av #0 Team Åååh du fuck it

Segrarna i Damklassen blev #69 Team Ankfamiljen. Utan någon form av ordning så heter tjejerna Anna, Anna-Ida, Lisa och Lisa.

Grabbarna Jure, Bojan och Andrija hade visst sett en Knuffartävling på youtube och blev sugna på att testa.

Tror att jag vet vilken bil som saknar detta...

Tror att det är #87 Team Husum och #75 Team Trottelhäng, för jag hittade ingen med startnummer 8775....

Skulle tro att priset har sjunkit radikalt...

#26 Team Tio i två från Jörn slutande på en hedrande 3:e plats med 115 varv runt banan. Tror dom lyckades undvika både medtrafikanter och snödrivor.

Team Northern Iron Garage tyckte att dom skulle matcha färgen på bilen så dom tonade håret inför racet. I rosa!

#88 Team Lappvattnet Mek & Slägga lyckades köra sin Peugeot 405 till en 16:e plats med 93 varv körda. Detta trots att dom legat i en snöhög med hjulen i luften...

117 varv blev det för #13 Team Vars är Lundmark motorsport? En 2:a plats med två varv mindre än segrande team.

Behöver jag nämna att #11 Team Stintern tog andra plats i Dam-klassen...

Första året som Team Bad Ass Riders körde Knuffarcupen, 2013, så hade dom en Citroen. Men detta blir fjärde året som deras Mercedes 240D hänger med. Den var inte särskilt vacker då racet började och efter 112 varv runt banan så blev den inte snyggare heller. En 8:e plats blev dagens resultatet för Patrik, Daniel och Ingvar, alla med Karlsson efteråt.

Som vanligt var det Mats Boman som med bravur fixade speakerjobbet.

#2 Team Heavy Hitters från Jörn, körde 112 varv runt banan och placerade sig på 7: plats

#1 Team Lelu från Arvidsjaur tog Volvon 114 varv runt banan och slutade på 5:e plats

#25 Team Autoakuten tog Cittran 35 varv och slutade på 22:a plats.

#8008 Team Northern Iron Garage tog sin Opel "fel bil" Omega 56 varv runt banan och slutade på 18:e plats

#95 Team Ställningsgrossen från Husum tog Audin till en 6:e plats med 113 körda varv

#69 Team Ankfamiljen tog sin Volvo 740 till en 9:e plats med 108 körda varv. Sidorutan på förarsidan verkade vara enda klagomålet som tjejerna hade idag.

#12 Team Slutast tog Volvon 59 varv runt banan och slutade på 17:e plats

#75 Team Trottelhäng slutade på 15:e plats med 96 varv

#39 Team Pären å ven slutade på 4:e plats och 115 varv

#0 slutade på 20:e plats med sina 44 varv.
Dom försvann en stund från banan, trodde dom bröt racet och for hem. Men inte då, "tog en sväng till verkstan och svetsade lite så vi kunde fortsätta". Men vi ska nog inte köra med automatlåda nästa gång!

#4 Team DJEBRA hann köra 105 varv och slutade som nr 13

#95 Team Ställningsgrossen, det ena av  två team från Husum

Om det är några som förtjänar en medalj så är det alla som suttit i en lastmaskin idag. Utan dom så blev det nog inte så många varv runt banan.

#87 Team Husum tog sin Lada Samara till plats 10 med sina 108 varv.

Team Varvstöppers tog sig 53 varv runt banan och slutade på 19:e plats.

#21 Team Skorpionerna slutade på 12:e plats med sin " Ford Scorpion Vrål Trimmad 2,9l v6...... 106 varv blev det också

Men vinnarna i dagens öppna klass gick till killarna i #3 Fus Tech Racing. 119 varv hann dom med.

1:a pris i Damklassen gick till Anna Holmgren, Anna-Ida Hammarstedt, Lisa Brettschneider Morén och Lisa Melander i Team Ankfamiljen.

Till vänster hittar vi Harry Karlsson, Lennart Grönlund och Håkan Karlsson från Team"Tio i två" på tredje plats.
Till höger har vi Niklas Norström, Alexander Wollbro och David Karlsson från Team " Vars är Lundmark motorsport?" på andra plats.
Överst på pallen med den stora bucklan har vi Team "Fus-Tech Racing" från Jörn med William Landin, Henrik Landin och Sebastian Lindström.