söndag 13 juni 2021

BA Trophy 6 juni 2021 Premiär

Välkomna till långloppstävlingen 4-timmars som går av stapeln i Fällfors på Drivecenter Arena. Tävlingen har fått nytt namn och heter nu Bengt Astergren Trophy, som en hyllning till tävlingens ursprungliga eldsjäl.

Första team att lämna banan på lina blev #21. Var visst bara säkringen till bränslepumpen som la av. Bara att byta och på´t igen.

Andra team att åka lina blev #17 . Här var det ett drivaxelbrott så det var bara att tacka för sig och åka hem med ca halva racet kört.

#44  stod för det mest dramatiska idag. Om jag förstod rätt så lossnade både däck och bromstrumma så stackarn som satt bakom ratten blev helt plötsligt passagerare. Han la bilen på sidan och fick åka med ambulansen tillbaka. Enligt egen utsago så var han helt okay, såg värre ut än det var.

Tror faktiskt att detta var första gången som ambulansen överhuvudtaget haft något att göra på dessa race.

Tankningsplatsen

Snygg piruett

#44 Team Puma rattades av Peter Törnqvist, Kent Gren, Christian Nilsson och Sture Konradsson, Idel bekanta namn. Vill minnas att Puman alltid varit lite "lättfotad" oavsett vem som rattar.

#46 Team NJH Entreprenad består av Jörgen Frölander, Magnus Olsson, Marcus Astridsson,Olof Sörlén och Joakim Larsson.

#55 Team PRO55 rattas av Robert Olofsson, Stefan Hellsten, Elliot Hellsten, Ulf Isaksson och Tomas Persson.

Puma Racing hann med 78 varv innan Forden gav upp och landade på 16:e plats. Snabbaste varvet blev det 34:e och gick på 1:57,534

#93 Team Rusteze tog tag i taktpinnen redan från start och ledde ganska länge.

#22 Team NTT består av Mats Engström, Mikael Lindgren, Jonas Wennebjörk, Kevin Arktedius och Christoffer Sundström.

#6 Team 4Sign har övergivit sin lilla gul/vita Opel Astra till förmån för enVolvo S40. Topplockspackningen for åt fanders på träningen förra veckan så jag gissar att det blev ett antal extra timmar i garaget innan dagens race.

#69 Team The fat & the curious är ett nytt team i serien. Även om det innehåller kända namn. Lyckades aldrig lista ut vem som var nyfiken och vem som var fet...

#1 Team Tidy Powersport rattades idag av Emil Burén, Daniel Lindberg och Kent Lundgren.

#43 Team Norrsken Metall består av Gustaf Ulander, Niklas Fällman och Jonas Marklund. Hans Törnqvist saknades i dagens uppställning men han dyker nog upp till nästa gång.

#95 Team Zpark Racing, nytt namn men samma gubbar som förr. Tror jag iallafall. Rattar gör Jens Rosén, Joakim Vennström, Johan Eriksson, Per Larsson och Niklas Lindström

#93 Team Rusteze består av Johan Edström, Simon Edström, Johan Nilsson, Lars Degerman och Joel Degerman
#49 Team Gul & Svart rattas iallafall som vanligt av Stig Berglund, Patrik Berglund, Jan-Olov Degerman och Tommy Berggren. Tyckte mig se Sven-Anders Öquist också som höll reda på varven

#17 Team RR ratttades idag av Rickard Nilsson, Rolf Haraldsson och Jörgen Haraldsson. Tyvärr så fick teamet bryta idag med en trasig drivaxel  efter bara 41 körda varv. Snabbast gick på 1:58,134 på det 7:e varvet

#6 Team 4Sign körs av André Johansson, Thomas Johansson, Pär Stralström och Erik Forsberg

#16 Forsman Motorsport består av Tobias Forsman, Jonas Forsman, Brage Lundmark och Colin Forsman. Benny Forsman var "förste tankare" och Börje Aronsson höll reda på varven.

#88 Team 4 Bangers är ju teamet "att slå" eftersom de vann hela racet 2019. Rattar gör iallafall Mattias Holmgren, Jonas Almqvist och Fredrik Stenmark

Synd att inte team Gul & Svart också fanns med på bilden.....

Team NTT landade på 13:e plats med 93 körda varv. Bästa tid blev 1:57,200 och kom på varv 56.

#89 Team Boliden Racers rattas av Tobbe Åhman, David Nilsén, Daniel Larsson och Jonny Andersson

#21 Team Bergja Racing , nytt namn på gammalt team, består av David Bergmark, André Berggren och Carl-Johan Henriksson.

#69 Team The fat & the curious består ju av idel kända namn, eller vad sägs om Joakim Sundqvist, Rasmus Loggert, Albin Sundqvist, och Albin Loggert. Även Lowe Holmström ingår i gänget men han struttade på kryckor så han var inte mycket till chaufför idag. Men enligt egen utsago så var det han som "stod för hjärtat i teamet" ;.)

#89 Team Boliden Racers landade på 6:e plats idag med 105 körda varv. Snabbast gick det på varv 104 med tiden 1:55,836.

#97 Team Mayflower rattas idag av Fredrik Jansson, Albin Jansson, Anton Niemi, Per-Erik Niemi, Filip Jansson och Mats Loggert

#49 Team Gul & Svart landade på 7:e plats idag med 103 körda varv.  Mest bråttom hade de på varv 19 med tiden 1:58,215

#97 Team Mayflower plockade en fin 3:e plats med 107 körda varv. Varv 95 blev det snabbaste på tiden 1:53,185

Blev nog mycket för teamet idag då de var en man kort. Missade att tanka så Gustaf Ulander blev inkallad för tankning efter ca 3 körda varv för att inte få soppatorsk. Misstänker att det var då de upptäckte en skada på ena däcket som de fick lov att byta. -Hade inte hållit i två varv till, fick jag veta efteråt. Ibland har man tur.

Team Norrsken Metall landade på 8:e plats med 100 körda varv. Bästa tid blev 1:55,831 på varv 35.

Team Bergja Racing slutade på 14:e plats med 92 körda varv. Tiden 1:57,519 kom på varv 88.

Team NJH Entreprenad hann med 99 varv innan målflaggan dök upp. Mest bråttom hade de på varv 15 med tiden 1:56,922

Team 4Sign hade otur då oljeslangen till kopplingen släppte, tror att det visade sig att fästet till densamma var förstörd så det var bara att tacka för sig…lite surt då dom hade legat på första plats ett tag…  15:e plats med 80 körda varv. snabbast gick det på varv 62 med tiden 1:54,227. Nyhet för i år var att det lottades ut ett pris där alla som deltagit hade en chans till vinst. Och det var ingen dålig vinst heller, 4 nya däck som gick till 4Sign just idag.

Team 4 Bangers plockade en fin andra plats idag med 108 körda varv. Snabbast gick det på varv 35 med tiden 1:53,067. Fick veta att dom hade kört utan koppling de sista 90 minuterna. Bra gjort!

Team PRO55 landade på 9:e plats med sina 100 körda varv. Bästa tid blev 1:57,931 och kom på varv 68.

#96 Team Zpark Racing plockade 4:e plats idag med 107 körda varv. Snabbast gick det på varv 57 med tiden 1:55,431

#69 plockade 12:e plats idag med 99 körda varv. Snabbast gick det på varv 65 med tiden 1:52,835

Forsman Motorsport landade på 5:e plats med 106 körda varv. Varv 104 var det snabbaste med tiden 1:55,228.  Och visst var det yngsta Forsman som körde det varvet ;-)

Allra snabbast idag var Team Tidy Powersport med 108 körda varv. Bästa tid blev 1:52,078 på varv 74.

Team Rusteze landade på 10:e plats med 100 körda varv. På varv 94 kom deras bästa varvtid, 1:51,833, som även räckte för att bli racets bästa

Ett stort Grattis till Team Tidy Powersport som tog segern i säsongens första  BA Trophy. Fr.vänster Emil Burén, Daniel Lindberg och Kent Lundgren som turades om att ratta samt Robbin Ågren som höll reda på varven.

Nu får vi vänta tills 22 augusti innan det bli race igen!