Älgjaktssladden 3 september Skellefteå

Välkommen till Skellefteå Motorsällskap och Klutmarksbanan.
Här ska det köras Älgjaktssladden som vanligt den första helgen i september

Junior #87 Ebbe Ahlqvist Piteå MS ( längst ut till höger) bjöd inte på så många tillfällen att få en bra bild på. Men kvalresultaten DNF-DNF-DNS säger en del om hans dag....

Junior #31 Kristian Åström Piteå MS körde ihop 7-2-DNF i kvalen och hamnade just utanför finalkörning

Junior #84 Inez Vestberg Södra Lappmarkens MK (SLMK) fick ihop 4-4-2 i kvalen och fick köra A-final där hon slutade på 5:e plats

Junior #89 Lucas Westerblom NMS Boden fick DQ-4-4 i kvalen och hamnade just utanför finalkörning. För ni som inte vet så är DQ= svart flagg och då är det bara att lämna banan.

Junior #80 Elina Långström Lycksele MK missade just finalen med sina 3-3-4 kvalpoäng

Junior #24 Emil Öhman Piteå MS körde ihop 4-5-3 poäng i kvalen och var klar för finalen där han plockade en fin 3:e plats

Junior #82 Emil Persson  Skellefteå MS körde ihop 7-7-7 kvalpoäng, och mer kan man inte få, och var definitivt klar för A-finalen där han plockade 1:a plats. En bra dag på jobbet!

Junior #81 Oliver Åslund SLMK plockade 5-7-7 poäng i kvalen och landade på 4:e plats i finalen

Dam #19 Anna Nordström MS Umeå fick med sig 3-5-3 kvalpoäng och fick en styrning i B-finalen där hon slutade på 3:e plats

Dam #1 Anja Olofsson Robertsfors MS körde ihop 2-3-4 poäng i kvalen och fick köra B-finalen där hon blev 6:a

Dam #6 Anna Holmgren Jörns MK blev värsta poängplockar´n bland tjejerna med sina 7-7-7 kvalpoäng. Självklart styrning i A-finalen där hon plockade en fin 3:e plats

Dam #55 Madeleine Berggren NMS Boden hade absolut en av sina värsta dagar.  5 poäng i kvalheat 1 och DNS i resten kommer man inte långt med. Ni som tittat igenom bilderna här ovanför inser ju att hon gjorde en jättekrasch. Vi håller tummarna för att det gick bra för Madeleine

Dam #57 Ellen Hjertberg Älvsbyns MS hade en ganska bra dag får vi väl säga. Kvalen gav 7-5-5 poäng och en snygg 2:a plats i A-finalen blev dagens resultat

Dam #51 Lina-Sofi Vestberg Jörns MK rattade ihop 4-7-5 kvalpoäng och fick köra i A-finalen där hon plockade hem 1:a plats

Dam #26 Nina Nilsson Älvsbyns MS missade finalerna med 2-DNF-2 från kvalen. Konkurrensen är så hård att man behöver verkligen plocka poäng i alla kvalheat för att ha en chans att nå finalkörning

#13 Sebastian Isaksson Åsele MS fick ihop 5-4-2 poäng i kvalen och fick en styrning i C-finalen för seniorerna. Väl där så plockade han 3:e plats

#16 Emil Brännare Älvsbyns MS fick ihop 4-3-2 poäng i kvalheaten vilket tyvärr var lite för lite för finalerna

#35 Lars Wåhlberg Lycksele MK plockade 2-2-2 poäng och hamnade utanför finalerna

#24 Erik Öhman Piteå MS missade finalerna med 4-3-1 kvalpoäng

#15 Jörgen Stenberg NMS Boden körde ihop 7-4-7 kvalpoäng och fick en styrning i A-finalen där han blev 4:a

#31 Mattias Åström Piteå MS plockade 5-3-4 poäng i kvalen och fick en styrning i C-finalen där han slutade på 5:e plats

#1 Stefan Huring Robertsfors MS fick med sig 2-2-DNF från kvalen. Bland seniorerna är konkurensen mycket tuffare då de är så många fler som kör

#7 Thomas Nygård Skellefteå MS  fick med sig 3-2-DNS i kvalen vilket inte räcker till finalerna

#23 Anders Isaksson Åsele MS plockade åt sig 3-4-3 kvalpoäng men landade ändå just utanför finalerna

#26 Magnus Nilsson Älvsbyns MS fick med (mot) sig en svart flagg i kh1 samt 4-3 poäng. Tyvärr för lite för fler körningar

#30 Max Wikdahl Piteå MS körde ihop 4-3-2 poäng och fick se finalerna från publikplats

#11 Simon Wistemar SLMK  med 7-7-7 poäng från kvalen var A-finalen en självklarhet. Men väl där blev det en 6:e plats då han inte kom till start

#18 Henrik Jakobsson Vännäs MK hamnade utanför finalerna med sina 2-7-DNF

#33 Edwin Hedlund Skellefteå MS fick en chans i B-finalen med sina 4-5-5 poäng från kvalheaten. Eftersom han blev 1:a i den finalen fick han som pris att även få köra A-finalen där han plockade en fin 3:e plats

#9 Christoffer Åström Lycksele MK körde ihop 3-3-7 poäng och fick en styrning i B-finalen där han fixade en 2:a plats

#19 Tony Viktorsson MS Umeå körde ihop 5-DQ-5 poäng och hamnade just utanför finalerna. DQ=svart flagg= 0 poäng och för att köra finaler behöver man alla poäng man kan få

#20 Christian Edström Robertsfors MS fick med sig 7-5-5 poäng från kvalen och var klar för B-final där han slutade på 5:e plats med ett DNF då han plötsligt blev passagerare i sin egen bil

#32 Roger Ignberg Piteå MS. Med poängen 1-4-5 så hamnade han precis utanför finalerna.

#28 William Bergdahl Älvsbyns MS fick ihop 4-DNF-4 poäng i kvalheaten

#8 Hugo Selström NMS Boden fick 3-DNF-3 kvalpoäng

#6 Algot Samuelsson Jörns MK körde ihop 5-5-4 fina poäng i kvalen och fick en styrning i C-finalen där han blev protokollförd som 6:a med ett DNF i bagaget

#2 Timothy Sjöö NMS Boden med kvalpoängen 2-2-3 blir det ingen finalkörning

#3 Johan Karlsson Skellefteå MS plockade idel segrar i kvalen. 7x3 poäng betyder ju självklar till A-finalen som han också vinner. Snyggt jobbat Johan!

#29 Emil Lindström Umeå AK drog ihop 7-5-7 kvalpoäng och gick direkt till A-finalen där han plockade en fin 2:a plats, om än med en liten varning på köpet

#34 Marcus Nilsson Robertsfors MS hade ingen bra dag. Med kvalresultaten 2-DNF-DQ blir det inga finalkörningar

#17 Jörgen Johansson MS Umeå lämnade kvalen med 5-7-7 fina poäng och fick återkomma i A-finalen där han blev 5:a

#25 William Landin Jörns MK drog ihop 3-DNS-4 kvalpoäng

#27 Tobias Lindberg Robertsfors MS som med 4-5-4 poäng fick köra C-finalen där han blev 4:a

Junior #85 Elis Åman Skellefteå MS plockade 3-3-5 poäng i kvalen och fick sig enstyrning i A-finalen där han slutade på 6:e plats

Dam #21 Linn Stenman Älvsbyns MS hamnade just utanför finalerna med sina 3-2-4 kvalpoäng

Veteran #60 Lars-Erik Länsman Stenberg Piteå MS fick med sina 4-3-3 poäng köra i B-finalen där han slutade på 5:e plats

Dam #58 Louise Eriksson Vännäs MK körde ihop 3-4-5 kvalpoäng och fick en styrning i B-finalen där hon plockade en fin 2:a plats

Dam #54 Alma Samuelsson Jörns MK fick med sig DNF-4-DNF från kvalen

Dam #66 Emmy Berglund Piteå MS körde ihop 5-7-4 fina poäng och var klar för A-finalen där hon blev 6:a efter att ha fått en svart flagg

Dam #50 Tilda Lindström Skellefteå MS körde ihop 4-5-3 poäng som räckte till B-finalen där hon slutade 4:a

Dam #11 Elina Svensson SLMK fick ihop 5-3-7 kvalpoäng och var klar för styrning i B-finalen, vilken hon vann, om än med en varning. Bara att ladda om för att köra A-final också, där hon slutade på 5:e plats

Dam #63 Sofia Karlsson Skellefteå MS körde till sig 7-4-7 kvalpoäng och gick direkt till A-finalen där hon blev 4:a

#21 Lukas Nordin Älvsbyns MS fick med sig 2-7-5 poäng från   kvalheaten och fick köra B-final där han blev 6:a med ett T.   T=teknisk flagg, vilket betyder att man måste lämna banan så fort som möjligt

#22 Rasmus Grönlund Skellefteå MS.  5-5-5 kvalpoäng, idel andraplaceringar med andra ord, räckte till körning i B-finalen där han landade på 4:e plats

#12 Daniel Åström Piteå MS fick ihop 7-4-4 poäng från kvalen och blev kvalificerad för styrning i B-finalen där han plockade 3:e plats

Junior #57 Max Hjertberg Älvsbyns MS  plockade 5-5-5 kvalpoäng och var klar för styrning i A-finalen där han plockade en fin 2:a plats

#10 Kim Hansson NMS Boden körde till sig 3-7-3 kvalpoäng och var klar för C-finalen. Eftersom hann vann den finalen så fick han en välförtjänt fribiljett in i B-finalen där han plockade 2:a plats

Så enkelt kan det vara att få ett DNF i protokollet.....

Stort Tack till Skellefteå Motorsällskap för trevliga tävlingar. Ingen nämnd och ingen glömd, alla behövs ju för att det ska fungera.

Skickar även en liten ursäkt till alla er som delar bil om ni har blivit presenterade i "fel" bil, men det är sånt man får ta......