måndag 6 september 2021

DM RX ÖNBF Deltävling 1 och 2 i Kalix

Simon och Fredrik Tiger

Julia Lundkvist, Jokkmokks MS. Enda tjejen som kör i klassen 2400, enda tjejen i hela startfältet alla kategorier faktiskt.

#96 Viktor Johansson, Tväråns IF,  slutade på 2:a plats i söndagens deltävling för klassen 2400. På lördagen slutade han på 4:e plats

Jocke

RX DM Deltävling 1, Klass 2150

Från Vänster: Oskar Andersson BK Dundret, Magnus Abrahamsson, Vännäs MK, Jonny Hjertberg, Älvsbyns MS, Mattias Lepistö, Ragundadalens RC, Andreas Lindqvist, Lycksele MK och Hampus Öhlin, Skellefteå MS

RX DM Deltävling1, Klass 2400

Från vänster: Michael Johansson, Kalix MK, Jesper Carlsson, Lycksele MK, Niklas Mörtsell, Älvsbyns MS, Viktor Johansson, Tväråns IF, Ossian Stenvall, Skellefteå MS och Per Jonsson, Piteå MS

RX DM Deltävling 1, Klass Supernationell

Från Vänster: Fredrik Tiger, Kalix MK, Joakim Evertsson, Lycksele MK och Adam Öhman, Tväråns IF. Saknas gör Stefan Åeng, Lycksele MK. Tror att han skruvade för fullt vid tillfället för prisutdelningen...

#66 Hampus Öhlin, Skellefteå MS, körde sig till A-finalen på söndagen där han slutade på 6:e plats. Tyvärr så blev det ingen finalkörning alls på söndagen.

#17 Oskar Andersson, BK Dundret, plockade 2:a plats i finalen för 2150 bilarna på lördagen. Tyvärr så körde han ut på söndan.

#50 Oscar Carlsson, Lycksele MK, klass 2150, hamnade utanför finalen på lördagens deltävling med körde till sig en fin 2:a plats på söndagens tävling.

#74 Mattias Lepistö, Ragundadalens RC, körde finalen i klass 2150 och plockade hem 4:e plats. Tyvärr så gick det ingen finalkörning den andra dagen.

#67 Oliver Stenvall, Skellefteå MS, tog sig inte till final under lördan men däremot plockade han en fin 3:e plats i klassen 2150 på söndan.

#28 Niklas Mörtsell, Älvsbyns MS, körde hem en 3:e plats i lördagens final i klassen 2400.

#97 Michael Johansson, Kalix MK, körde hem en fin 2:a placering i finalen för 2400 under lördagen. På söndag blev det också final men då fin han nöja sig med 5:e plats.

#23 Fredrik Tiger, Kalix MK, behöver väl ingen närmare presentation i de här sammanhangen. Men för de som inte vet så kör han i klassen Supernationell.  I deltävling 1 plockade han en fin 2:a plats men det är som man säger "att när hjälmen åker på kommer hornen fram". Så deltävling 2 slutade med seger. Snyggt kört!

#24 Adam Öhman, Tväråns IF, är ju heller ingen duvunge i RX sammanhang. 3:e plats på lördagens deltävling och 4:e plats på söndag

#39 Andreas Lindqvist, Lycksele MK, visade framfötterna genom att komma till final båda dagarna. 5:e respektive 6:e plats i klassen 2150.

#8 Joakim Evertsson, Lycksele MK, plockade hem segern i klassen Supernationell under lördagen. I den andra deltävlingen fick han nöja sig med en 3:e plats.

#44 Ossian Stenvall, Skellefteå MS, kör i klassen 2400. 5:e plats i A-finalen blev resultatet i deltävlig 1 och en fin 3:e plats dagen efter.

#71 Jesper Karlsson, Skellefteå MS, hamnade utanför finalen i 2150 på lördan men plockade hem en 5:e plats på söndagen.

#4 Magnus Abrahamsson, Vännäs MK, tog sin BMW E46 320 Coupé till seger i klassen 2150 båda dagarna. Snyggt jobbat!

#124 Niklas Nårsa, Tväråns IF, körde i finalen för klass 2400 och slutade på 4:e plats i deltävling 2

#65 Per Jonsson, Piteå MS, körde sig till final i båda deltävlingarna och plockade 6:e plats båda gångerna.

Jag tror att #140 Jonny Hjertberg, Älvsbyns MS sa några, ej publiceringsbara, ord i sammanhanget. På lördagen slog han till med en fin 3:e plats i A-finalen för 2150-klassen och på söndagen fick han nöja sig med en 4:e plats. Med tanke att han inte kört rallycross på sex år så kan man verkligen säga att han "visade vart skåpet ska stå". Snyggt jobbat!

#21 Jesper Carlsson, Lycksele MK, tog sin BMW E30 M3 till seger i klassen 2400 i  båda deltävlingarna. Snyggt Jobbat!

#14 Stefan Åeng, Lycksele MK, klassen Supernationell. Eftersom de bara var fyra stycken i den klassen så gick ju alla vidare till finalen. Stefan slutade på 4:e plats i deltävling 1 och fick lite revansch på söndagen då han tog en fin 2:a plats.

RX DM Deltävling 2, Klass 2150

Från Vänster: Oscar Carlsson Lycksele MK, Magnus Abrahamsson Vännäs MK, Oliver Stenvall Skellefteå MS, Jonny Hjertberg Älvsbyns MS, Jesper Carlsson Skellefteå MS och Andreas Lindqvist Lycksele MK

RX DM Deltävling 2, Klass 2400

Från vänster: Viktor Johansson Tväråns IF, Jesper Carlsson Lycksele MK, Ossian Stenvall Skellefteå MS, Niklas Nårsa Tväråns IF saknas, Michael Johansson Kalix MK och Per Jonsson Piteå MS

RX DM Deltävling 2, Klass Supernationell

Från vänster: Stefan Åeng Lycksele MK, Fredrik Tiger  Kalix MK, Joakim Evertsson Lycksele MK och Adam Öhman, Tväråns IF

Ett stort tack till Kalix MK för en mycket trevlig och bra genomförd tävling. Ni fixade t.o.m. ett kanonväder.