onsdag 24 augusti 2022

Rallycross SM Final Kalix 19-20 augusti

Välkomna till Kalix och SM-finaler för Junior, 2150 och 2400. Dessutom ska kampen om SM avgöras i denna enda tävling för Supercar Lites samt Supernationell.

Klass Junior SM #18 Robin Norrlander Jämtlands MK fick vi se alldeles för lite av. Poänglös i kvalheat1 och sen startade han inget mer

#179 Jonas Lindberg Gargnäs MK hamnade just utanför finalerna

Klass 2150  #191 David Johansson Skellefteå MS fick ihop 94 kvalpoäng och fick en styrning i semifinal 1 där han blev 5:a

Klass 2150 #160 Kevin Wallstål Piteå MS. Hans 73 kvalpoäng räckte tyvärr inte till några finaler

Klass 2150  #67 Oliver Stenvall Skellefteå MS startade bara i två av de tre kvalheaten och 79 poäng räckte inte långt i helgen

Klass 2150 #19 Simon Olsson Vännäs MK körde ihop 106 kvalpoäng och fick köra i semifinal1 där han blev 2:a. Eftersom de tre bästa gick vidare så blev det styrning i finalen också där han blev 5:a

Juniorerna var bara tre stycken så fick dom köra kvalheaten tillsammans med klass 2150 eftersom dom ju har i stort sett samma maskiner i sina bilar. Men finalen fick dom köra själva.

Klass Junior SM #1 Oskar Hellström Strängnäs AMS slutade på 2:a plats i finalen. Men han kan iallafall  titulera sig Svensk Mästare 2022, stort Grattis!

Klass 2150 #69 Filip Martinsson Orust Bilsportklubb plockade 142 poäng i kvalen och blev med det flesta poängplockaren i klassen. Självklart blev det styrning i semifinalen där han plockade 1:a plats och går vidare till finalkörning där han också tar 1:a plats. Filip kan titulera sig Svensk Mästare 2022, stort grattis!

Klass 2150 #176 Niklas Söderlund Robertsfors MS. Med ett DFN i kval3 så blev det 77 poäng totalt.

Klass 2150 #10 Anton Eriksson Therus Team Westom 117 kvalpoäng och styrning i semi1 där han blev 3:a. Vidare till final där han plockade hem en fin 2:a plats.

Klass 2150 #120 Felix Johansson Älvsbyns MS körd ihop 98 kvalpoäng och fick köra semifinal1 där han blev 6:a

Klass 2150 #47 David Hjertberg Tväråns IF med 140 kvalpoäng blev det styrning i semi2 där han norpade 2:a plats. Men i finalen blev det 6:e plats

Klass 2400 #11 Kevin Eriksson SMK Trollhättan körde ihop 106 poäng i kvalen, fick ju en DNF i kh1, som räckte till styrning i semi1 där han blev 4:a

Klass 2400 #60 Anton Carlsson Lycksele MK. 103 kvalpoäng innebar körning i semi2 där han blec 3:a och fick ta plats i finalen där han slutade på 6:e plats

Klass 2400 #26 Timmy Enlund Västerås MS. 132 kvalpoäng räckte definitivt till styrning i semi2 som han vann. Väl i finalen blev det en 4:e plats

Klass 2400 #76 Marius Novstad NMK Harstad (Norge) körde ihop 94 kvalpoäng och då hade han ett DNF också. Tyvärr lite för lite för finaler

Klass 2400 #77 Christer Harr Jakobsen NMK Harstad (Norge). Med sina 102 kvalpoäng så blev det styrning i semifinal1 där han landade på 6:e plats

Klass 2400 #32 Julia Lundkvist Jokkmokks MS. Med 103 ihopkörda kvalpoäng så blev det styrning i semifinal2 där hon landade på 5:e plats

Klass 2400 #4 SimonC Claesson Skene MS 118 poäng inklusive ett DNF, som inte ger så mycket, så blev det styrning i semi2 där Simon landade på 6:e plats

Klass 2400 #71 Robin Starö Västerås MS. Slutet på Robins SM-resa, tyvärr. I första kvalheatet så blev det en smäll och en massa rassel från Toyotan. Färdigåkt. Senare i depå´n så kom Simon Tiger och frågade vad som hände.- Det här hände, svarade Robin varpå han räckte en metallklump till Simon. Efter en stund säger Simon - är det en kolv??

Klass Supercar Lites #166 Martin Ekspjuth Piteå MS. 122 kvalpoäng blev det iallafall men Martin var ju en av de tre som kraschade i finalen och blev placerad 5:a

Klass Supernationell #5 Thomas Öhman Tväråns IF. Med 110 poäng i kvalen blev det rakt in i semi1 där han blev 3:a och gick vidare till finalen och plockade 3:e plats där också

Klass 2150 #211 Daniel Eriksson NMS Boden körde ihop 78 kvalpoäng vilket inte räckte till någon finalkörning

Klass Supernationell  #28 Viktor Johansson Tväråns IF. Med två heatsegrar samt ett DNF så landade han på 132 kvalpoäng vilket räckte till styrning i semi2 som han vann och gick vidare till finalen där han slutade på 4:e plats

Klass Supernationell #17 Marcus Norman Strängnäs AMS. 104 kvalpoäng och styrning i semi2 där han blev 4:a

Klass Supernationell #8 Joakim Evertsson Lycksele MK 127 kvalpoäng räckte definitivt till styrning i semi1 där han blev 2:a. Vidare till final där han plockade en fin 2:a plats

Klass 2150 #52 Fredrik Tinnsten Krokoms MK 101 kvalpoäng innebar styrning i semi2 där han blev 3:a och gick vidare till finalen där han också plockade 3:e plats

Klass 2150 #93 Erik Magnusson Krokoms MK. 107 kvalpoäng och styrning i semi1  där han blev 4:a

"Springpojkarna" Jocke och Elias släppte ut bilarna från banan efter racet och sen blev det språngmarsch till närmaste postering. Varje heat, heat efter heat......

Klass 2150 #133 Arnols Bodlund Kalix MK. Med 90 kvalpoäng så missade han finalerna med en hårsmån.

Klass 2400 #2  Rasmus Olsson Karlskrona AK. Med 130 kvalpoäng så blev det absolut styrning i semifinal1 där han landade på 2:a plats och gick ju vidare till finalen där det blev en 3:e plats

Klass 2400 #10 Viktor Fahlgren Lycksele MK blev mesta poängplockaren med sina 137 kvalpoäng. Vinner semifinalen och plockar en 2:a plats i finalen. Snyggt kört!

Klass 2400 #5 Andreas Israelsson Finnskoga MK. 113 poäng från kvalen och styrning i semi2 där han blev 2:a och går vidare till finalen som han vinner!
Andreas kan också titulera sig Svensk Mästare 2022! Stort Grattis!

Klass 2400 #9 Niclas Härdevik Norström MSK Hammaren körde ihop 118 kvalpoäng och fick en styrning i semi1 där han blev trea och gick vidare till finalen där han slutade på 5:e plats

Klass 2400 #28 Niklas Mörtsell Älvsbyns MS 103 poäng från kvalen blev styrning i semi 1 där han blev 5:a

Klass 2400 #62 Johan Ekersund Kalix MK. Med ett DNF och 93 poäng så räckte det inte till finalkörning

Klass 2400 #44 Ossian Stenvall Skellefteå MS. DNF i kh1 och 98 poäng blev styrning i semi2 där han slutade på 4:e plats

Klass Supercar Lites #22 Mattis Jansson Rasbo MK. 135 kvalpoäng men han hörde till en av de tre som kraschade i finalen, blev placerad 4:a

Klass Supercar Lites #60 Martin Enlund Västerås MS 142 kvalpoäng och 3:e plats i resultatlistan, även då han hörde till de som kraschade i första kurvan.

Klass Supercar Lites #10 Martin Jonsson Woxnadalens MK körde ihop 132 kvalpoäng och var ju en av två som körde finalen där Martin tog hem segern och i och med det så kan han kalla sig Svensk Mästare 2022. Snyggt jobbat!

Klass Supernationell #14 Stefan Åeng Lycksele MK  116 kvalpoäng och styrning i semi2 där han blav 5:a

Klass Supernationell #1 Simon Tiger Kalix MK 121 poäng räckte definitivt till styrning i semifinal där han plockar åt sig 2:a plats, i finalen blev det en 6:e plats

Klass Supernationell #24 Adam Öhman Tväråns IF 111 kvalpoäng och styrning i semi1 där han drog på sig en svart flagg

Klass Supernationell #2 Emil Öhman Tväråns IF blev med sina 133 kvalpoäng "värst". Styrning i semi1 som han vinner och vidare till finalen där han plockar 1:a plats och kan titulera sig
Svensk Mästare 2022!
Klass Supernationell #7 Urban Bergström Tväråns IF 119 plockade poäng i kvalen innebat styrning i semi2 där han landade på 3:e plats. Vidare till finalen där det blev en 5:e plats

Klass Supernationell  #3 Michael Jansson Tväråns IF hade inga bra dagar i Kalix. Med två stycken DNF från kvalen blev det 99 poäng som visserligen räckte till semifinal men där blev det 4:e plats.

Klass 2150 #17 Oskar Andersson BK Dundret Gällivare. 115 kvalpoäng räckte för styrning i semi2 där det tyvärr tog slut med en 5:e plats. Ovanligt att inte få se Oskar i final.

Klass Junior SM #28 Filip Thorén Hallsberg MK  plockade hem 1:a plats i Kalix. Snyggt Jobbat!

Klass 2150 #105 Mathias Nilsson Lycksele MK körde ihop 91 kvalpoäng och var klar för styrning i semi2 där han drog på sig en svart flagg

Klass 2150 #4 Magnus Abrahamsson Vännäs MK. 106 poäng räckte gott och väl till styrning i semifinal2 där han plockade 1:a plats. Vidare till final så blev det en 4:e plats.

Klass 2150 #167 Daniel Grubbström Älvsbyns MS körde ihop 94 poäng och var klar för semi2 där han slutade på 4:e plats

Klass 2150 #27 Nils Lindmark Vännäs MK. Med 80 kvalpoäng så hamnade han just utanför finalerna

Klass Supercar Lites #44 Albin Lundqvist Arvidsjaurs MS plockade hem 2:a plats

Klass Supernationell #23 Fredrik Tiger Kalix MK i en Citroen med Wankelmotor. 119 kvalpoäng var mer än tillräckligt för styrning i semifinal1 där han tyvärr slutade på 5:e plats

Vi säger tack till Kalix Motorklubb för en väl genomförd tävling, som vanligt, ingen nämnd och ingen glömd.
Tack även till Benny Forsman som hjälper till att fånga tokigheterna på bild.