onsdag 25 juli 2018

Norrlandsveckan 11 juli Piteå Deltävling 2:3

Piteå Motorsällskap bildades 1928. Under tiden från då till nu har det bedrivits olika typer av tävlingar. Bland annat båttävlingar med racerbåtear typ "galoscher" då tävlingarna bedrevs på södra stadsfjärden samt i Svensbyn. Under de 27 år som Piteå Motorstadion funnits så har man hunnit med ett antal arrangemang i grenarna rallycross,folkrace,karting,motocross och rally

#415 Robert Nyström, Luleå MS, som kör i 2150, tog sig till 20:e plats idag med bl.a ett DNF i kvalheat 1

#424 Hemmaföraren Joakim Vikström slutade på 26:e plats idag. En bedrift i sig med närmare 50 startande.

#467 Robert Olsson, Karlskrona AK, tog sin BMW E30 till en 40:e plats

#442 Christer Hellberg, Piteå MS, slutade som 43:a efter bl.a ett   DNF i kvalheat 3

#463 Martin Åberg, Arjeplog SSF, slutade på 30:e plats

#426 Harry Johansson, Piteå MS, blev 39:a idag med sin Opel Ascona

#459 Anders Wikström, Skellefteå MS, tog sig till 34:e plats

#450 Klara Andersson, SMK Hörby, tog sig till 19:e plats, men tyvärr fick hon inga poäng med sig.

#418 Magnus Bokeskog, hemmahörande i Vännäs MK, 3 poäng inför fortsättningen och en 16:e plats enligt protokollet.

#449 Mats Mortensen, NMK Tromsø Norge, slutade på en fin 6:e plats och fick med sig 19 poäng

#435 Tom Inge Olsen, Salten Motorsport Norge, tog sin Opel Kadett C till en 38:e plats.

# 431 Anton Johansson, Älvsbyns MS, slutade på 36:e plats

#456 Johan Schilström, Västerås MS, slutade på plats 22. Kan man bli annat än glad av att se den här PV:n?!

#433 Oliver Stenvall, Skellefteå MS, fick med sig 4 poäng inför finalen och slutade på en 15:e plats

#422 Fredrik Sundkvist, Luleå MS, tog sig till 21:a plats. BMW:n ser lite luggsliten ut..

#425 Kevin Wallstål, Piteå MS tog sig till 31:a plats

#423 Oskar Andersson, BK Dundret fick med sig 5 poäng inför fortsättningen och slutade på 14:e plats

#452 Tom Nilsson, Vimmerby MS, 24:e plats och ett DNF i första kvalheatet

#444 Johan Andersson, Älvsbyns MS, slutade på 23:e plats med sin Ascona B

#429 Kenneth Lyngås, NMK Rana Norge, 13:e plats och 6 poäng att ta med

#443 Jens Högbom Vännäs MK, körde sin BMW E36 till en 12:e plats och fick 11 poäng

#439 Oscar Carlsson, Lycksele MK, fick med sig 9 poäng och en 11:e plats

#457 Christoffer Andersen körde sin Opel Astra GSI till en 17:e plats och fick med sig ytterligare 2 poäng inför finalen. NMK Lofoten är hemmaklubben.

#458 Magnus Strömberg, MK Nordjämten, 45:e plats , inte konstigt då han endast startade i kvalheat 1. Inga poäng från dagens race men har ändå 19 poäng att ta med sig inför finalen

#436 Andreas Lindqvist, Lycksele MK, tog sig till 10:e plats och fick med sig 9 poäng från Piteå.

#405 Anton Carlsson, Lycksele MK, körde sig till en 2:a plats i semin och en snygg 3:e plats i totalen. 25 poäng inför finalen.

I värmen så får mekanikern Diana sköta om AC:n

Bröderna Jonsson i depå´n. #223 Erik Jonsson hade problem med sin tjusiga PV. Kom aldrig till start så detta är nog enda bilden.

Inför start i tidskval.

#105 Jan-Erling Saue, NMK Grane Norge, 8:e plats och 15 poäng. Totalt 27 poäng inför finalen. Han kör en Mazda RX7 3 Rotor i klassen Supernationell.

#401 Bjöd på massor av fin körning idag. Magnus Abrahamsson från Vännäs MK. En 2:a plats i Piteå och 29 poäng att lägga till de 25 han tog senast. Bra läge inför fortsättningen.

#448 Erno Antikainen, Skene MS, slutade på en fin 8:e plats. 14 poäng från Piteå och totalt 36 att ta med sig till finalen.

#432 David Hjertberg, Tväråns IF, slutade på plats 4 i getingboet, som en viss känd Eilert kallar 2150-klassen, en mycket bra jämförelse. 23 poäng här i Piteå betyder 40 poäng inför finalen.

#416 Jörgen Boström, Skellefteå MS, slutar på 7:e plats idag och får med sig totalt 18 poäng inför finalen.

#238 Morten Kyllingmo, NMK Rana Norge, slutade på 21:a plats

#228 Krister Halonen, NMK Hålogaland, slutade på 25:e plats. Körde inte i mål på kvalheat 3.

#236 Thorbjørn Halonen, NMK Tana Norge, tog en 19:e plats med sin Lotus Exige. Fick DNF i kvalheat 2.

#243 Hans Jørgen Brygfjeld, NMK Rana Norge, slutade på 22:a plats

#242 Keijo Koskinen, BK Dundret, slutade på 24:e plats med DNF i kvalheat 3

#215 Rickard Fallberg, NMS Boden. En fin 7:e plats och 12 poäng totalt att ta med.

#239 Håkon Jakobsen, NMK Rana Norge, tog sig till 9:e plats med Escorten. 12 poäng i Piteå innebär 15 totalt inför finalen.

#241 ser lite luggsliten ut, kan väl aldrig varit i närkamp?! En snygg 6:e plats och totalt 19 poäng inför finalen

#222 Otilia Lindblad fick ett DNF i kvalheat 3 och slutade på 23:e plats. Lycksele MK är tillhörigheten.

#214 Martin Ekspjuth, Piteå MS, hade en bra dag på hemmaplan. En 2:a plats i semin, en 4:e plats i totalen och står på 33 poäng inför finalen.

#213 Petter Nårsa, Tväråns IF, slutade på 11:e plats. Tog sig till semifinal men där tog det slut. Men 17 fina poäng härifrån Piteå innebär 42 poäng till finalen

#233 Rasmus Olsson, Karlskrona AK, en 3:e placering i semifinal, 5:a i finalen och hela 42 poäng totalt  att ta med.

#204 Daniel Loggert, Älvsbyns MS, lämnar Piteå med totalt 31 poäng i bagaget. 2:a i semi och 3:a totalt. Daniel kör en Opel Ascona A och är alltid lika rolig att se på banan

#111 Petter Jonsson, Lycksele MK, en 5:e plats och ytterligare 20 poäng innebär 35p totalt.

#108 Niklas Mörtsell, Älvsbyns MS, 7:e plats idag och totalt har han 27 poäng

#110 Urban Bergström, Tväråns IF, 2:a i semifinal och en 4:e plats totalt. Körde till sig ytterligare 24p och har nu 41 poäng inför finalen

#103 Linus Westman lämnade sin hemmabana som vinnare med totalt 47 poäng i bagaget. Blev utesluten från kvalheat 2, vann både semifinalen och finalen.

#104 Pontus Bjuhr, Lycksele MK, 3:e plats i semifinal, DNF i finalen och 20 poäng rikare, 37p totalt.

#106 Bjørn-Terje Heggeli, NMK Alta Norge, hade ingen bra dag i Piteå, DNF-DNF-DNS säger allt

#462 Rasmus Loggert, NMS Boden, hade inte heller någon av sina bättre dagar, DNF-DNF-DNS löd resultatet.

#427 Jesper Lundmark, Jörns MK, slutade på 35:e plats

#460 Niklas Söderlund, Robertsfors MS, ett DNF från kvalheat 3 och en 28:e plats

#421 Rasmus Grönlund, Skellefteå MS, slutade på 37:e plats idag.

#438 Julia Lundkvist, Jokkmokks MS, en 33:e plats idag.

#229 Per Jonsson, Piteå MS, visade att även en BMW kan vara "lättfotad". 18:e plats och 1poäng att ta med till Kalix och finalen.

#210 Nicklas Nårsa, Tväråns IF, tog sig till semifinal men där tog det slut. 12:e plats och totalt 42 p att ta med till finalen

Välplanterat!

#201 Jesper Carlsson, Lycksele MK, tog sig till 8:e plats och har 29 poäng inför finalen.

Claesson på taket!

#430 Edvin Lindblad, Lycksele MK,42:a plats idag. Skulle nästan gissa att just den här bilden är från kvalheat 2 där Edvin fick ett DNF.

Då #223 hade DNS i alla kvalheat så gör jag en kvalificerad gissning att han fastnade i kameran under tidskvalen.

#406 Viktor Fahlgren, Lycksele MK, ett DNF i kvalheat 2, 1p att ta med till finalen och en 18:e plats totalt

#412 Niklas Norström, Jörns MK, tog sig till semifinal där han blev 4:a. Totalt placerade han sig på en fin 9:e plats och fick dessutom med sig 10p inför finalen i Kalix

#466 Arnold Bodlund, Kalix MK, fick ett DNS med sig från kvalheat 3 men tog sig till 32:a plats.

#446 Anton Hedlund, Jokkmokks MK,kom tyvärr inte till start i kvalheat 3 och landade på en 27:e plats

#469 Emil Bergdahl, Älvsbyns MS, 25:e plats och kom inte till start i kval3.

#453 Robin Lundqvist, Södra Lappmarkens MK, hade en bra dag på Piteå MS motorbana. Bra kvalheat, seger i semifinal och seger i finalen i 2150-klassen. Dessutom totalt 29 poäng att ta med till finalen.

#402 Jens Olofsson, Lycksele MK,  3:a i semi och slutade på 5:e plats idag. 19 poäng får han med sig också.

#230 Michael Jansson, NMS Boden. 4p att ta med sig och en 15:e placering

#244 Richard Bergersen, NMK Harstad Norge, 16:e plats och 3 poäng blev skörden

#227 Per Engstrand, Ljusdals MS, i sin Lexus is200, körde sig till seger i semin och en 2:a plats i finalen för 2400 klassen. 28 poäng inför finalen.

#240 Tom Atle Sigfridstad, KNA Solør Motorsport Norge, hade nog en av sina bästa dagar. Två segrar i kvalen, seger i semi och så slår han till med en seger i finalen för 2400. 30 fina poäng i NV-serien också.

#109 Thomas Öhman, Tväråns IF, bjuder alltid på fin körning. En 2:a plats och ytterligare 29 NV-poäng till finalen

#451 Nikolaj Grönlund, Älvsbyns MS, tog sig till 41:a plats.

#107 Fredrik Tiger, Kalix MK, 3:e plats totalt i Supernationella klassen och 26 poäng inför fortsättningen