torsdag 26 juli 2018

Norrlandsveckan 14 juli Kalix Final

Kalix Motorklubb bildades 1951 och har länge legat i "pole position" för att utveckla motorsporten i norr. Under 60-talen genomfördes en rad racing tävlingar på flygfältet i Kalix med upp emot 10 000 åskådare. Under 70-talet var klubben medarrangör vid både SM- och EM-tävlingar i Rally. Kalix MK har även arrangerat en rad SM-tävlingar på is och SM i rallycross.

#431 Anton Johansson, Älvsbyns MS, i en Volvo 242 slutade på 26:e plats

#442 Christer Hellberg, Piteå MS, slutade på 32:a plats idag

#418 Magnus Bokeskog, Vännäs MK, 18:e plats i Kalix och totalt 7 NV-poäng

#421 Rasmus Grönlund, Skellefteå MS, 28:e plats idag

#459 Anders Wikström, Skellefteå MS, körde sin Renault Clio till en 25:e plats idag. Fick totalt 1 NV-poäng och den tog han på hemmaplan.

#444 Johan Andersson, Älvsbyns MS, 34:e plats idag.

#422 Fredrik Sundqvist, Luleå MS, blev 31:a

#424 Joakim Vikström, Piteå MS, tog sig till 22:a plats idag

#436 Andreas Lindqvist, Lycksele MK, slutade på 15:e plats. 4 poäng idag och totalt 15p i NV.

De som vet hur banan i Kalix ser ut, vet också att det inte går någon väg åt det hållet, inte just där iallafall!

#449 Mats Mortenssen, NMK Tromsø Norge, tog sig till 13:e plats, 12 p här i Kalix innebär totalt 31 NV-poäng

#450 Klara Andersson, SMK Hörby, utesluten från kvalheat 2 och en 36:e plats. Inte illa om man minns att hon hade kört 3st tävlingar i rallycross innan Norrlandsveckan. Nu har hon dubbelt så många i bagaget.

#423 Oskar Andersson, BK Dundret, 39:e plats efter Exc i Q1 och DNF i Q3, 9 poäng totalt i NV

#457 Christoffer Andersen, NMK Lofoten Norge, 20 NV-poäng totalt och en 14:e plats idag

#448 Erno Antikainen, Skene MS, med 4 poäng från kvalheaten (man ska ha så lite som möjligt) så såg det riktigt lovande ut för Erno. Tog sig till semifinal där han blev prejad och fick bryta. Men en 9:e plats i Kalix och med 57 NV-poäng så hamnade han totalt 4:a

#430 Edvin Lindblad, Lycksele MK, slutade på 24:e plats

#435 Tom Inge Olssen, Salten Motorsport, slutade på plats 30.

#462 Rasmus Loggert, NMS Boden, tog sig till semifinal där han tyvärr inte tog sig i mål, men en fin 10:e plats blev det ändå

#401 Magnus Abrahamsson, Vännäs MK, 3:e plats i semifinalen och en 4:e plats totalt

#250 Andreas Gunnarsson, Skene MS, tog sig till 16:e plats idag. Det tog ett tag innan jag insåg att det var både nya siffror och nytt namn på föraren

#209 Kai Ove Hanssen, NMK Rana Norge, tog sig till en snygg 5:e plats idag, även om det blev ett DNF i finalen. Dagens 17p innebär totalt 31 NV-poäng

#224 Markus Grönningsäter, NMK Rana Norge, vann semifinalen men blev utesluten ur finalen. 17:e plats och 35 NV-poäng.

#227 Per Engstrand, Ljusdals MS,3:a i semin och 4:a idag.

#201 Jesper Carlsson, Lycksele MK, 2:a plats i både semi och final

#103 Linus Westman, Piteå MS,stod överst på prispallen idag också. Fick även ett DNF i kval3.

#109 Thomas Öhman, Tväråns IF, 2:a idag.

#107 Fredrik Tiger, Kalix MK, dagens 3:a med ett EXC i kval3

#110 Urban Bergström, Tväråns IF,4:e plats och med ett EXC i kval 2

#115 Mats Savilahti, Oua, 5:e plats och 18 poäng

#425 Kevin Wallstål, slutade på 37:e plats. Tyvärr så kraschade Kevin in i järnräcket närmare velodromet så bilen blev bara skrot. Pratade med honom för att veta om han kunde ge rediga svar och han lovade att han var ok!

#242 Keijo Koskinen, BK Dundret, ett DNF i kvalheat 1 och en 25:e plats

#211 Lars-Erik Zingmark, Vännäs MK, DNF i tredje kvalheatet och en 23:e plats totalt

#214 Martin Ekspjuth, Piteå MS, 9:e plats totalt och en 4:e placering i semin.

#438 Julia Lundkvist, Jokkmokks MS, körde sig till 21:a plats

Vikström och Wikström

#415 Robert Nyström, Luleå MS tog sig till en 19:e plats med sin Kadett C

#243 Hans Jørgen Brygfjeld, NMK Rana Norge, tog sig till 19:e plats

#238 Morten Kyllingmo, NMK Rana Norge, fick DNF i både kvalheat 2 och 3, slutade på 24:e plats.

#228 Krister Halonen, NMK Hålogaland Norge, slutade på 20:e plats

#236 Thorbjørn Halonen, NMK Tana Norge, med sin fräcka Lotus Exige, fick ett DNF i kval2 men tog sig ändå till 14:e plats

#233 Rasmus Olsson, Karlskrona AK, tog 2:a plats i semifinal och en seger i finalen i klass 2400

#202 Mattias Forsman, Tväråns IF, 4:e plats i semin och en fin 7:e plats i totalen

#204 Daniel Loggert, Älvsbyns MS, tog sin Opel Ascona A till en 11:e plats

#240 Tom Atle Sigfridstad, KNA Solør Motorsport, 10:e plats och en 6:e plats i semin
#412 Niklas Norström, Jörns MK, dagens 2:a , både i semi och final
#406 Viktor Fahlgren, Lycksele MK, 2:a i semi och seger i finalen.

#443Jens Högbom, Vännäs MK, tog sig till 3:e plats

#460 Niklas Söderlund, Robertsfors MS, körde sig till 38:e plats. Blev utesluten från kvalheat 1

#447 Tommy Karlsson, Vännäs MK, körde sig till 27:e plats

#413 Michael Johansson,Kalix MK, tog sig till semifinal som han vann och slutade på en 5:e plats

#452 Tom Nilsson, Vimmerby MS, slutade på 16:e plats

#405 Anton Carlsson, Lycksele MK, tog en seger i semifinal och fick EXC i finalen, totalt 6:a idag

#213 Petter Nårsa, Tväråns IF, fick DNF i kval2 och nr 8 i resultatet

#215 Rickard Fallberg, NMS Boden, slutade på 12:e plats

#241 Simon Tiger, Kalix MK, utesluten i kvalheat 1 och plats 22 i resultatlistan

#234 Simon Claesson, Skene MS, fick bara 7 poäng i kvalheaten(man ska ha så lite som möjligt) , vann semifinalen och slutade 3:a totalt

#201 Jesper Carlsson, Lycksele MK, ser mest ut som om han är på väg till skroten... men en andra plats i både semifinal och final blev resultatet

#222 Otilia Lindblad, Lycksele MK, slutade på 16:e plats idag

#465 Anders Danell, Kalix MK, DNF i kvalheat 1 och 5:a i semi, lyckades ändå sluta på en 8:e plats idag.

#239 Håkon Jacobsen, NMK Rana Norge, fick ett DNS i kvalheat 3 och tog sig till 21:a plats i 2400
#219  Johannes Lundberg,Älvsbyns MS, fick ett DNF i kvalheat 2 men tog sig ändå till 15:e plats

#453 Robin Lundqvist, Södra Lappmarkens MK tog sig till 11:e plats

#416 Jörgen Boström, Skellefteå MS, slutade på en 17:e plats

#402 Jens Olofsson, Lycksele MK, 4:e plats i semifinal och en 7:e plats i totalen.

#230 Michael Jansson, NMS Boden, utesluten från kvalheat 3 men slutade på en 18:e plats